Prvi otkazi zbog cijepljenja u Njemačkoj: Otpustio 7 zaposlenika, sada dobiva prijetnje

Prvi otkazi zbog cijepljenja u Njemačkoj: Otpustio 7 zaposlenika, sada dobiva prijetnje

– Činim sve da zaštitim naše pacijente. To je moja moralna dužnost! – smatra šef Službe za gerijatrijsku zdravstvenu njegu u Dessau-Roßlau

Rene Willmer prvi je šef u Njemačkoj koji je svojim zaposlenicima dao otkaz jer se nisu htjeli cijepiti protiv korone. Otkaz je dobilo sedam njegovih zaposlenika u Službi za gerijatrijsku zdravstvenu njegu u Dessau-Roßlau.

Troje zaposlenika ni pod kojim uvjetima nisu se htjela cijepiti, a još četvero izrazilo je stav protiv cjepiva te zatražilo vremena za odluku. Šef je s njima obavio razgovore, podijelio informativni materijal i održao predavanje kako bi ih uvjerio da je cjepivo nužno. Na kraju im je odredio rok od dva dana za odluku. No, kad se ni nakon toga nisu htjeli cijepiti, Willmer im je uručio otkaze, javlja Fenix.de.

– Nisu slušali moje predavanje, vikali su, odmahivali glavom. Jedan od njih čak je odbio cijepljenje protiv korone riječima:  “Neću dopustiti da Bill Gates stavi čip u moju ruku”  – rekao je Willmer.

Jedna od zaposlenica ispričala je pak drugu priču.

– Šef nas je vrijeđao, nije poštovao našu zabrinutost i jasno je zaprijetio. Rekao je: “Cijepite se ili ću vas izbaciti” – rekla je zaposlenica, dodajući da ona nije protiv cijepljenja, ali želi još nekoliko dana razmisliti. Prijavila je bivšeg šefa zbog prisile i želi ga tužiti.

Willmer zbog svog stava dobiva prijetnje i kaže kako to ne može razumjeti. Sada traži nove medicinske sestre. – Činim sve da zaštitim naše pacijente. To je moja moralna dužnost! – zaključuje.

Izvor: www.vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 25.01.2021. / www.vecernji.hr