Procjene analitičara: Ovo su kompanije koje će se brzo oporaviti nakon završetka krize

Procjene analitičara: Ovo su kompanije koje će se brzo oporaviti nakon završetka krize

Analitičari Morgan Stanleyja objavili su rezultate istraživanja o kompanijama koje će se brže oporaviti nakon krize i u čije dionice preporučuju investiranje.

Jedna od kompanija čije bi se poslovanje brzo moglo oporaviti jest Amazon – izolacija i ostanak kod kuće mnoge su natjerali na korištenje online kupovine i te će navike dosta njih zadržati i u budućnosti. Analitičari smatraju da će korisnici sve više novca, umjesto u tradicionalnom načinu kupovine, trošiti putem interneta, što je pozitivna informacija i za dostavne kompanije, koje također imaju puno posla u posljednje vrijeme.

Poput Amazona, i Google i Facebook brzo bi se trebali oporaviti jer kada se marketinški budžeti kompanija ponovno povećaju, one će trošiti veliki novac u online oglašavanje, od čega će najviše profitirati upravo ta dva internetska giganta koja dominiraju tržištem internetskog oglašavanja.

Analitičari su palac gore pokazali i za Uber – iako kažu da sama kompanija nije toliko cijenjena, njihova je usluga iznimno korisna i popularna i jednom kada ponovno budemo mogli normalno izlaziti van, velik broj ljudi ponovno će koristiti Uber.


Izvori: CNBC i zimo.dnevnik.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 31.03.2020.