Prijedlog koji je šokirao Nijemce: Broj radnih sati treba povećati, a trajanje godišnjeg odmora smanjiti

Prijedlog koji je šokirao Nijemce: Broj radnih sati treba povećati, a trajanje godišnjeg odmora smanjiti

Njemački ekonomski institut nastavlja predlagati ‘kontroverzne’ mjere koje po povećale rad u državi. Nakon što su poslali prijedlog da se pravo na mirovinu produži na 68 godina, sada smatraju kako se broj radnih sati treba povećati, a godišnji odmor smanjiti.

-Zbog korona-krize u državnoj blagajni su ogromne financijske rupe. Iz tog bi razloga trebalo uvesti dulje radno vrijeme i skratiti godišnji odmor, govore istraživači, prenosi Fenix-magazin.de.  Nakon provedenog istraživanja donesen je zaključak da bi njemački zaposlenici ubuduće trebali raditi 36 sati tjedno, a ne 34, piše Večernji list.

Osim toga, godišnji odmor trebao bi se smanjiti za tjedan i pol dana.

– Do sada su zaposlenici u ovoj zemlji radili znatno manje od svojih kolega u Švedskoj i Švicarskoj, odnosno u zemljama koje se često smatraju uzorima za tržište rada, stoji u zaključku Instituta.

Dok u tim zemljama pravo na godišnji odmor iznosi 25 dana, njemački zaposlenici mogu uzeti oko 31 dan.

– Možemo odgađati financijska opterećenja od pandemije desetljećima ili možemo iskoristiti potencijal koji imamo i smanjiti nerad. Da bismo se izborili s posljedicama krize, svi moramo pružiti ruku i to odmah sada, komentirao je ravnatelj Instituta Michael Hüther.

Preuzeto sa poslovni.hr

Utorak, 15.06.2021. / Poslovni.hr, poslovni.hr