Poznati modni lanac zatvara oko 200 trgovina, oko 1200 radnika gubi posao

Poznati modni lanac zatvara oko 200 trgovina, oko 1200 radnika gubi posao

Modni div je već krajem 2021. potvrdio da se nalazi u krizi te planira mjere.

Za nekoliko tjedana poznati modni lanac Orsay zatvorit će sve svoje trgovine u Njemačkoj, javlja Textilwirtschaft, trgovački portal koji objavljuje vijesti vezane uz trgovačke modne lance, odjeću i slično.

Modni div je već krajem 2021. potvrdio da se nalazi u krizi te planira mjere. Sljedeći šok uslijedio je u ožujku ove godine: Orsay od 1. srpnja raskida ugovore o najmu 197 podružnica. Ranije se spominjalo samo zatvaranje oko 79 trgovina.

Zbog nelikvidnosti tvrtka je tražila novog operatera, no sad je postalo jasno – za Orsaya više nema nade.

Sve podružnice Orsaya zatvorit će se krajem lipnja, navodi grupa Orsay za trgovački portal Textilwirtschaft, a prenosi Fenix-magazin.

Sukladno tome, kraj je neminovan za svih 197 trgovina. Bez posla će ostati oko 1.200 zaposlenika.

Još nije jasno što će biti s trgovinama Orsay. Nije poznato tko će preuzeti trgovine Orsaya. No, modni lanac nije jedini trgovac koji zatvara poslovnice. Nažalost, zatvara se sve više trgovina u Njemačkoj te tako postaje jasno koliko je situacija teška.

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 03.06.2022. / www.poslovni.hr