Poznati britanski milijarder traži nove radnike u susjedstvu

Poznati britanski milijarder traži nove radnike u susjedstvu

Tvrtka Virgin Pulse Bosna, u vlasništvu britanskog milijardera Richarda Bransona, proširuje kapacitet i planira širenje poslovanja diljem Balkana.

Kompanija je najavila da će udvostručiti svoj radni prostor u Tuzli na 2.300 kvadratnih metara, a zaposlit će još 15+ softverskih inženjera, prenosi portal Investitor.me.

Proizvod Virgin Pulse-a predstavlja jedinstvenu i inovativnu digitalnu platformu koju tvrtke i korporacije u raznim industrijama koriste za promicanje zdravog života među zaposlenicima, izvještava Manager.ba.

Platforma, zamišljena i razvijena u Tuzli, koristi se širom svijeta, a među klijentima je 10 posto kompanija s liste Fortune 500, najuspješnijih svjetskih kompanija.

Koristeći svoj proizvod, zaposlenike se potiče i nagrađuje za vođenje zdravog načina života, što uključuje uvođenje tjelesnih aktivnosti u njihovu svakodnevnu rutinu, usvajanje zdravih prehrambenih navika i održavanje kvalitetne socijalne interakcije među kolegama.

Virgin Pulse je ranije rekao da u narednih nekoliko godina namjeravaju biti jedna od vodećih kompanija u IT sektoru, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj regiji.

Branson je prethodno preuzeo tuzlansku kompaniju Pixel Interactive, koja je zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Tako je postala dio Virgin grupe, promijenivši ime u Virgin Pulse Bosnia.

Branson (69), sa bogatstvom od gotovo četiri milijarde dolara, zauzeo je 478. mjesto najbogatijih ljudi na Forbesovoj listi za 2019. godinu.

Članak je prenesen iz poslovni.hr.

Utorak, 06.08.2019. / www.poslovni.hr