Poslodavci neće obećati posao na rok od 15 godina, ali nude nešto drugo

Foto: DepositPhotos

Poslodavci neće obećati posao na rok od 15 godina, ali nude nešto drugo

Kompanije potencijalnim radnicima danas sve češće nude priliku za stjecanje znanja, a ne posao na dulji rok, računajući na tehnološke promjene u postpandemijskom svijetu, rekao je direktor američke tvrtke za zapošljavanje ManpowerGroup.

Poslodavci “neće obećati posao na rok od 15 godina. No, obećat će vam da ćete, kada se pridružite kompaniji, razviti vještine koje će povećati vašu vrijednost i konkurentnost u potrazi za idućim poslom”, rekao je Jonas Prising za Reuters u intervjuu objavljenom u petak.

Za dvadeset godina stjecanje novih vještina na radnom mjestu bit će pravilo, prognozira šef tvrtke za posredovanje u zapošljavanju.

“Fleksibilnost će biti na razini kakvu nismo mogli ni zamisliti”, tvrdi Prising.

Pandemija je razotkrila i potencirala manjak radnika koji znaju voziti, primjećuje, dodajući i da tehnologija mijenja zahtjeve kompanija za potrebnim vještinama.

“To je problem s kojim će se organizacije, gospodarstva i tržišta rada morati uhvatiti u koštac na dulji rok”, kaže, dodavši da bi se manjak potrebnih vještina mogao pogoršati u budućnosti ako se radna mjesta ne prilagode.

ManpowerGroup posluje u više od 75 zemalja i zapošljava 600.000 radnika dnevno, napominje Reuters.

Ovu i ostale vijesti pročitajte na Poslovni dnevnik.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 13.01.2023. / Poslovni dnevnik