Novi lockdown će koštati njemačko gospodarstvo 19.3 milijarde eura

Novi lockdown će koštati njemačko gospodarstvo 19.3 milijarde eura

Njemačka vlada spremna je poduzećima nadoknaditi značajan dio očekivanog prometa za studeni

Novi lockdown, koji je u Njemačkoj stupio na snagu danas, koštat će gospodarstvo te zemlje oko 19.3 milijarde eura, izvijestile su novine Welt am Sonntag, pozivajući se na izračune berlinskog Instituta za ekonomska istraživanja (DIW).

Najviše bi tijekom jednomjesečnog zatvaranja prema DIW-ovim prognozama mogli izgubiti ugostitelji - oko 5.8 milijardi eura. Zabavna industrija, sportske i kulturne institucije izgubit će 2.1 milijardu eura, trgovinu će drugo ovogodišnje zaključavanje koštati 1.3, a industriju 5.2 milijarde eura. Gubici se očekuju i u uslužnom i logističkom sektoru.

DIW je, međutim, uvjeren da će se sljedeće godine njemačko gospodarstvo početi oporavljati, ali samo uz uvjet učinkovite kontrole širenja koronavirusa.

Njemačka vlada spremna je poduzećima nadoknaditi značajan dio očekivanog prometa za studeni. Manjim tvrtkama, s do 50 zaposlenih, država će nadoknaditi 50, a većima 70 posto prometa.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 02.11.2020. / www.index.hr