Nove mjere u Francuskoj: obavezan rad od kuće

Nove mjere u Francuskoj: obavezan rad od kuće

Francuska vlada je objavila popis novih mjera za suzbijanje širenja Covida-19, među kojima su zabrana izlazaka iz domova osim u najnužnijim slučajevima i obavezan rad od kuće

Francuski premijer Jean Castex je objavio precizan popis mjera drugog "lockdowna" za suzbijanje Covida-19 koji počinje u petak i trajat će do 1. prosinca.

Građani će morati ostati u svojim domovima i izlaziti samo uz valjano opravdanje poput nabave prehrambenih namirnica, prijevoz djeteta u školu, nužnog posla koji se ne može obaviti iz doma, odlazak liječniku, pružanje žurne pomoći članu obitelji i jednosatne tjelovježbe na udaljenosti ne većoj od jednog kilometra od doma.

Ministrica rada Elisabeth Borne je rekla da će rad od kuće biti obvezan tijekom cijelog tjedna osim ako to nije tehnički moguće.

Svi koji će izlaziti iz kuća morat će nositi dokument kojime opravdavaju svoj izlazak, a provjere će vršiti policija.

Škole će ostati otvorene, no zatvorit će se sveučilišta, kafići, restorani i dućani, uz iznimku servisa automobila, samoposluga, praonica, optičara i ljekarni.

Otvorene će ostati javne službe kao i vjerski objekti, ali će proslave poput vjenčanja biti ograničene na manje skupine. Javne sportske aktivnosti bit će obustavljene.

U Francusku neće moći nitko izvan Europske unije osim u posebnim okolnostima, ali će granice između Francuske i drugih zemalja EU-a ostati otvorene. Hoteli mogu ostati otvoreni u manjem kapacitetu za poslovna putovanja.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala vijesti.hrt.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 30.10.2020. / vijesti.hrt.hr