NAVIKNITE SE: Znanstvenici tvrde da bi socijalno distanciranje moglo potrajati do 2022. godine

NAVIKNITE SE: Znanstvenici tvrde da bi socijalno distanciranje moglo potrajati do 2022. godine

Znanstvenici s Harvarda vjeruju da će ljudi morati ostajati kod kuće puno dulje kako bi se spriječilo širenje koronavirusa i izbjegla preopterećenja zdravstvenih sustava, kaže studija objavljena na MedRxiv, koju prenosi telegram.hr. Socijalno distanciranje moglo bi trajati i dvije godine. Harvardski znanstvenici pišu da jedno razdoblje distanciranja neće biti dovoljno.

Na primjeru Amerike, predviđaju dva scenarija. Prvi, kada SAD stigne do točke u kojoj nemaju zdravstvenih resursa pa bi povremeno socijalno distanciranje bilo produljeno na 2022.godinu. U drugom scenariju, ako postoje veći resursi za zdravstvo, socijano distanciranje bi moglo završiti sredinom 2021. godine. Znanstvenici kažu da će SAD morati pokušati s periodima izolacije pomiješane s normalnom interakcijom. To bi pomoglo oslobađanju bolničkih kreveta za kritično bolesne osobe.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Nedjelja, 29.03.2020.