Milijarder za zahvalu svojim radnicima poklanja 200 milijuna dolara

Milijarder za zahvalu svojim radnicima poklanja 200 milijuna dolara

Trevor Milton, osnivač startupa električnih kamiona Nikola, najavio je u srijedu da kako će 200 milijuna dolara vrijedne dionice pokloniti zaposlenicima koji su najduže u tvrtki

Nakon obrnutog spajanja u lipnju, tržišna vrijednost Nikole je porasla, prenose RTL vijesti.

Milton koji je trenutno izvršni predsjednik i faktično zaštitno lice kompanije i dalje će posjedovati oko 20 posto dionica nakon što podijeli 6 005 162 dionica.

"Kada smo prvi put pokrenuli ovu tvrtku iz mog podruma, šanse za uspjeh bile su nam prilično male", rekao je Milton u priopćenju za medije.

"Obećao sam tim početnim, odvažnim zaposlenicima da ću se jednog dana pobrinuti za njih. Danas ispunjavam to obećanje i isporučujem preko šest milijuna dionica izvornim zaposlenicima koji su preuzeli posao i riskirali karijeru na ideji za koju se činilo da ima male šanse za uspjeh. Zaslužili su to i pomogli su mi da postanem ono što sam danas. Zauvijek sam im zahvalan", poručio je Milton.

Članak je prenesen s portala rtl.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 28.08.2020. / www.rtl.hr