Kaos u globalnom transportu neće se riješiti u ovoj godini

Kaos u globalnom transportu neće se riješiti u ovoj godini

Uska grla u dobavnim lancima zbog pandemije i neočekivano brzi oporavak potražnje dodatno će zaoštriti problem manjka kontejnera na svjetskoj razini.

Poremećaji u globalnom transportu koji su podigli troškove prijevoza tereta i izazvali zagušenja u lukama neće biti riješeni ove godine, procjenjuje čelnik operatera luke u Dubaiju DP World koji se suočava s kašnjenjima, no ne i zakrčenim terminalima.

Uska grla u dobavnim lancima zbog pandemije i neočekivano brzi oporavak potražnje dodatno će zaoštriti problem manjka kontejnera na svjetskoj razini, procjenjuje Sultan Ahmed bin Sulayem. “Zaista smatram da se to neće riješiti u ovoj godini”, rekao je čelnik DP Worlda za Reuters.

Dodaje je da ne može prognozirati kada će problemima doći kraj, no da bi se to moglo dogoditi iduće godine “čim se većina ljudi cijepi”. “Sve naše luke imaju dovoljno kapaciteta … nemamo s time problema”, izjavio je.

Zbog nestašice kontejnera vozarine su naglo porasle, a bin Sulayem tvrdi da DP World ne pokušava iskoristiti situaciju i da su njegove cijene ostale više-manje iste.

Ostatak čalanka pročitajte na poslovni.hr.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 04.10.2021. / www.poslovni.hr