Isplata u susjedstvu: Svi punoljetni građani dobit će jednokratnu pomoć od 100 eura

Isplata u susjedstvu: Svi punoljetni građani dobit će jednokratnu pomoć od 100 eura

U Srbiji će od utorka 21. travnja početi postupno ublažavanje mjera propisanih nakon uvođenja izvanrednog stanja zbog koronavirusa, priopćio je u subotu navečer srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, najavivši za prvu polovinu svibnja isplatu jednokratne pomoći od po 100 eura svim punoljetnim građanima.

Prva mjera bit će ublažavanje zabrane kretanja, pa će policijski sat trajati od 18 sati do pet ujutro, umjesto od 17 sati.

Vučić je u intervjuu za komercijalnu provladinu televiziju TV Pink rekao da će to biti prva mjera koju će istodobno pratiti odluka da se i osobama starijim od 65 godina omogući kretanje po 30 minuta u razdoblju od 18 sati do jedan sat poslije ponoći utorkom, petkom i nedjeljom, obzirom da su od uvođenja izvanrednog stanja 15. ožujka imali apsolutnu zabranu izlaska iz svojih domova.

Bude li se epidemiološka situacija dodatno poboljšala, umirovljenicima i osobama starijim od 65 godina od 27. travnja polusatna šetnja biti će omogućena svakog dana.

Vučić je najavio da će od utorka 21. travnja biti otvorene sve obrtničke radnje, prodavaonice automobila i tehničke robe, a od 27. travnja i sve druge trgovine do 300 četrvornih metara površine.


Izvor: Poslovni dnevnik

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 20.04.2020.