PREGLED NAJNOVIJIH TRENDOVA NA 10. SARAJEVO MARKETING SUMMITU

Inspirirani za uspješnu budućnost marketinga u Bosni i Hercegovini

Inspirirani za uspješnu budućnost marketinga u Bosni i Hercegovini

Najveća marketinška konferencija u BiH, 10. Sarajevo Marketing Summit, održat će se u Sarajevu 11. i 12. listopada. Ovo je prilika da se na jednom mjestu okupe marketinški stručnjaci, predstavnici najvećih tvrtki iz naše zemlje, mediji, ali i agencije, te razmijene iskustva, unaprijede znanja i usvoje nove prakse.

Prvo desetljeće ove prestižne konferencije obilježili su vrsni predavači, stručnjaci iz svih područja marketinga, panel rasprave koje su omogućile
razmjena mišljenja, ideja i informacija, a sve u svrhu unaprjeđenja poslovanja i postizanja boljih rezultata. U proteklih deset godina konferenciju je posjetilo više od 5.000 sudionika, a 250 partnera i prijatelja projekta prepoznalo je značaj Summita za cjelokupnu industriju i gospodarstvo Bosne i Hercegovine.

Organizatori su se i ove godine pobrinuli da programski dio bude upravo onakav kakav se očekuje za ovakav jubilej, predavači dolaze iz Velike Britanije, Izraela, Nizozemske, Bugarske, ali i iz zemalja regije, te Bosne i Hercegovine.

"Marketinško majstorstvo" je ovogodišnja tema koja naglašava kontinuirani rast i evoluciju u marketingu. Bit će to prilika da se čuju iskustva, ali i strategije koje su oblikovale marketing u posljednjih deset godina. Istraživat će kako su trgovci prihvatili inovacije, prilagodili se promjenama u ponašanju potrošača i koristili nove tehnologije za postizanje ciljanih rezultata.

Prvi dan Summita je već tradicionalno rezerviran za eCommerce Day, kao najveći eCommerce događaj u Bosni i Hercegovini, koji je posvećen unapređenju i razumijevanju najnovijih trendova i praksi u svijetu online tržišta.

Ovogodišnje natjecanje Marketing Superstar, koje se održava u sklopu programa Summita, i ove će godine privući pozornost sudionika konferencije. Tako će prema izboru marketinške javnosti biti odabrana tri Marketing Superstara (predstavnici domaćih, regionalnih i svjetskih kompanija) koji će iduće godine imati priliku ispričati svoju priču o uspjehu na 11. Sarajevo Marketing Summitu. Osim toga, bit će dodijeljena nagrada za zapaženu kampanju. Po postignutim rezultatima, sjajnom koloritu revije, ali i regionalnom dometu, ove godine je to kampanja „U Bingu sam 24/7 sa Enisom Bešlagićem“. Od ove godine uvedena je nova kategorija u kojoj će se dodjeljivati nagrade, a to je Brand Innovation. Za 2023. godinu u ovoj kategoriji nagradu će dobiti robna marka Cedevita za proizvod Cedevita vitaminska voda.

Sarajevo Marketing Summit, osim što je regionalna platforma za umrežavanje marketingaša, kreativaca i medija, također je važno mjesto susreta s klijentima i partnerima.

Organizator konferencije je marketinška agencija Altermedia.

Prijave na: www.marketing-summit.ba

Ove godine konferenciju su podržali:

Podržali

Petak, 29.09.2023. / www.marketing-summit.ba