I Srbiji nedostaje radne snage, izdano 8000 dozvola za rad

I Srbiji nedostaje radne snage, izdano 8000 dozvola za rad

Broj stranaca povećan je posljednjih godina, NSZ je u 2021. izdala 25.000 dozvola za rad, a prošle godine više od 35.000.

Srpska Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) izdala je strancima, prema riječima predstavnice Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanje Gavranović, u prva dva mjeseca 2023. više od 8.000 dozvola za rad.

Gavranović, koja je rukovoditeljica grupe za upravne i upravno-nadzorne poslove za sektor zapošljavanja Ministarstva, izjavila je za Tanjug da je broj stranaca u Srbiji kojima se izdaju dozvole za rad u stalnom porastu, i naglasila da će cijeli proces biti kompletno digitaliziran i daleko efikasniji.

“Broj stranaca povećan je posljednjih godina, NSZ je u 2021. izdala 25.000 dozvola za rad, a prošle godine više od 35.000. Tendencija porasta broja izdanih dozvola nastavila se i u ovoj godini. U dva mjeseca imamo više od 8.000 dozvola izdanih strancima”, istakla je.

Naglasila je da se 1. ožujka završava javna rasprava o izmjenama i dopunama dva zakona – Zakona o strancima, koji je u nadležnosti MUP-a i Zakona o zapošljavanju, a čiju primjenu prati Ministarstvo za rad.

Ovu i slične vijesti pronađite na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 01.03.2023. / poslovni.hr