Hrvat iz Londona: 'Kolege Talijani plaču na poslu jer bespomoćno gledaju kako im bližnji umiru'

Hrvat iz Londona: 'Kolege Talijani plaču na poslu jer bespomoćno gledaju kako im bližnji umiru'

"Kad šećete Londonom stječe se dojam da ste uplovili u apokaliptični film. Ulice su iz dana u dan sve praznije, javni prijevoz se gasi", ispričao je za Večernji list Slavko Švagelj, Hrvat koji živi i radi u Londonu. 

"Jučer sam bio na sastanku u firmi i direktor je donio odluku da hotel nećemo još zatvarati te da nitko neće dobiti otkaz. Kazao je kako će učiniti sve da tvrtka pruži apsolutnu podršku svim zaposlenicima u ovim teškim vremenima", kaže Slavko dodavši kako minimalno 50 puta na dan pere ruke. 

Slavko kaže kako do prije nekoliko tjedana Britanci nisu, kao i većina Europljana, ozbiljno shvaćali COVID-19. 

Čini se da je u Londonu slična situacija kao i u Hrvatskoj. Barem što se tiče sumanutog i iracionalnog gomilanja zaliha u trgovinama. "Prije nekoliko dana bio sam na slobodnom danu, pokušao sam obaviti kupovinu, ali bila je to nemoguća misija. Dućani izgledaju kao da su orobljeni, ispred ulaza su ogromne gužve i čeka se po nekoliko sati za dohvatiti neke osnovne namirnice poput kruha, mlijeka ili voća. Također, u ljekarnama ne postoje ni zaštitne maske. Sve je odavno rasprodano...", govori on napominjući kako mi ipak nije svejedno na dnevnoj bazi putovati na posao podzemnom željeznicom prilikom čega je konstantno izložen virusu. Drugog načina, kaže, jednostavno nema.

On tvrdi kako svakodnevno prati i vijesti iz Hrvatske, a svojim bližnjima kao i svim Hrvatima poručuje: "Ostanite doma, čuvajte se i ne izlažite se u gužvama i masama ljudi. Kad kupujete namirnice nemojte biti sebični, kupujte logično i s razumom.", poručuje i dodaje kako se nada da će pandemija što prije završiti kako bi se mogao vratiti u svoju Hrvatsku posjetiti sebi bliske ljude. 


Ostatak članka pročitajte na: vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.03.2020.