Grad u blizini Hrvatske najbolje je mjesto za život na svijetu

Grad u blizini Hrvatske najbolje je mjesto za život na svijetu

Beč je i ranije bio visoko rangiran, zauzevši prvo mjesto 2018. i 2019. godine.

Top deset gradova najprikladnijih za život prema Global Liveability Index 2022 su: Beč (Austrija), Kopenhagen (Danska), Zürich (Švicarska), Calgary (Kanada), Vancouver (Kanada), Ženeva (Švicarska), Frankfurt (Njemačka), Toronto (Kanada), Amsterdam (Nizozemska), dok deseto mjesto dijele Osaka (Japan) i Melbourne (Australija).

Beč je i ranije bio visoko rangiran, zauzevši prvo mjesto 2018. i 2019. godine, no pretekao ga je novozelandski Auckland u kojem je život prošle godine uslijed pandemije funkcionirao normalno za razliku od europskih gradova u kojima je ‘vladala’ karantera, uz brojna ostala ograničenja.

Međutim Europa se počela brzo oporavljati, tako i kvaliteta života, a EIU navodi da je pozicija Aucklanda na indeksu pala na 34. mjesto ove godine zbog viših stopa zaraze covida i strogih graničnih kontrola u 2021. godini. Iako su blokade prestale na Novom Zelandu u prosincu, ‘dobro procijepljeni gradovi’ u Europi i Kanadi počeli su ranije s ublažavanjem mjera i ograničenja.

Međutim malo je vjerojatno da bi Auckland zauzeo prvo mjesto na ovogodišnjoj ljestvici čak i bez pandemije, prema EIU-ovom izvješću.

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 28.06.2022. / www.poslovni.hr