DOBRE VIJESTI: MMF poboljšao procjene za svjetsko gospodarstvo

DOBRE VIJESTI: MMF poboljšao procjene za svjetsko gospodarstvo

Međunarodni monetarni fond (MMF) poboljšao je u utorak procjene za svjetsko gospodarstvo u 2021. godini, ukazujući na poticaje bez presedana kojima vlade nastoje ublažiti posljedice pandemije covida-19.

MMF sada očekuje da će globalno gospodarstvo u 2021. godini porasti šest posto, podigavši procjenu objavljenu potkraj ovogodišnjeg siječnja za pola postotnog boda, piše portal N1.

Neznatno je ublažio procjenu pada u 2020. godini, s 3,5 na 3,3 posto.

Ako se ostvare najnovija predviđanja, globalno bi gospodarstvo ove godine poraslo najsnažnije od 1976. godine.

Glavni su razlog poboljšani izgledi za američko gospodarstvo, koje bi ove godine prema najnovijim izračunima MMF-a trebalo porasti za 6,4 posto, najsnažnije od početka 80-ih godina prošlog stoljeća.

Time je MMF podigao procjenu iz siječnja za 1,3 postotna boda.

Gospodarstvo eurozone trebalo bi ove godine porasti 4,4 posto, za 0,2 postotna boda snažnije no što je međunarodni zajmodavac očekivao u siječnju.

SAD bi se ove godine trebao vratiti na pretpandemijsku razinu i time se pridružiti Kini kojoj je to pošlo za rukom već 2020. godine, napominje međunarodni zajmodavac.


Izvor: portal N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 07.04.2021.