Dobio milijune od države za spas svojih tvrtki, a on si kupio skupocjeni automobil

Dobio milijune od države za spas svojih tvrtki, a on si kupio skupocjeni automobil

SAD ništa ne prepušta slučaju - dobio pomoć zbog COVID-a, kupio Lamborghini, ali sad će u zatvor

Jedna od prvih stvari koju je David T. Hines iz južne Floride kupio kada je, od federalnih američkih vlasti, dobio 4 milijuna dolara pomoći zbog COVID-a 19 za poslovanje svojih tvrtki, bio je superluksuzni Lamborghini Huracan Evo, objavile su tamošnje vlasti, prenosi Večernji list.

Dakako da talijanski sportski automobil, kojeg je Hines kupio u svibnju za 318.497 dolara, nije bio na popisu dopuštenih troškova u okviru programa zajma za male tvrtke koji je trebao zaštititi zaposlenike i pokriti ostale zakonite troškove poput najamnine za vrijeme pandemije koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama.

Hines, koji je uhićen u prošli petak zbog zlouporabe tih sredstava, također je potrošio tisuće dolara na web stranice za upoznavanje, skupi nakit i odjeću, zajedno s boravkom u luksuznim hotelima, kao što su Fontainebleau i Setai na Miami Beachu.

Američki Kongres je odobrio savezni program zaštite plaća (Paycheck Protection Program) u ukupnom iznosu od gotovo 650 milijardi dolara, kao dio CARES Zakona nakon što je koronavirus u ožujku pogodio državu, ali Hinesovi i drugi slični slučajevi prijevara počinju se pojavljivati na Južnoj Floridi i drugim dijelovima zemlje, piše Miami Herald.

Inače, ti PPP krediti se korisnicima opraštaju ukoliko ih tvrtke pravilno koriste, a Kongres trenutačno razmatra još jednu veliku tranšu istih kredita obzirom da pandemija i dalje šteti američkoj ekonomiji. No, u SAD-u ne puštaju sve slučaju.

Članak u cijelosti pročitajte u Večernjem listu.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 29.07.2020. / www.vecernji.hr