Deutsche Bank: Gospodarski oporavak znatno je brži nego što smo očekivali

Deutsche Bank: Gospodarski oporavak znatno je brži nego što smo očekivali

Deutsche Bank je poboljšao svoju prognozu za globalni BDP

Svjetski bruto domaći proizvod vratit će se na razinu prije pandemije do sredine 2021. godine nakon neočekivano snažnijeg gospodarskog oporavka posljednjih mjeseci, no ogroman dug i korekcije monetarnih politika mogli bi povećati rizik od financijske krize, priopćio je Deutsche Bank.

“Globalni gospodarski oporavak iz dubine krize Covida-19 protekle zime i proljeća, znatno je brži nego što smo očekivali”, napisao je direktor ekonomskih istraživanja u Deutsche Banku Peter Hooper.

“Kako se treće tromjesečje bliži kraju, procjenjujemo da je razina globalnog BDP-a otprilike na pola puta do razine prije koronavirusa i sada vidimo da će to putovanje biti dovršeno sredinom iduće godine, nekoliko kvartala ranije od prethodnih prognoza”, dodao je.

Deutsche Bank je poboljšao svoju prognozu za globalni BDP, očekujući da će se ove godine smanjiti za 3,9 posto nakon svibanjske prognoze pada od 5,9 posto za 2020. Osim toga, povećao je i prognozu rasta za 2021. godinu s 5,3 na 5,6 posto.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 21.09.2020. / www.poslovni.hr