Daju im 10.000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu vlastiti posao

Daju im 10.000 dolara da napuste kompaniju i pokrenu vlastiti posao

Amazon svojim zaposlenicima plaća 10.000 dolara kako bi napustili kompaniju i pokrenuli vlastiti startup za dostavu paketa. 

Novi 'motivacijski' format internetskog giganta dio je kampanje 'Plaćeni otkaz' kojim svojim radnicima žele omogućiti odlazak iz kompanije ako su nezadovoljni radnim uvjetima, a pri tome nemaju drugih opcija, piše CNBC.

- Želimo zadržati one zaposlenike koji uistinu uživaju raditi kod nas. Nikoga ne želimo prisiljavati da radi za nas – izjavio je glasnogovornik Amazona.

Osim navedenog poticaja od 10.000 dolara kompanija se obvezala da će osobama koje se upuste u vlastitu poduzetničku priču dodatno isplatiti i protuvrijednost od posljednje tri mjeseca bruto plaća koje su ostvarili za vrijeme svog rada u tvrtki.

- Nakon pokretanja programa partnerskih dostavnih službi u lipnju prošle godine, potpomogli smo razvoj više od 200 malih poduzeća koji su zaposlili tisuće lokalnih dostavljača. 

Ovim pothvatom ovaj internetski div želi ojačati svoju dostavnu mrežu i smanjiti utjecaj konkurenata poput FedEx-a i UPS-a.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

 

Četvrtak, 23.05.2019.