Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste

Broj nezaposlenih u SAD-u i dalje raste

Broj zahtjeva za isplatom naknada za nezaposlenost u SAD-u ponovo je porastao u prošlom tjednu, sugerirajući da snažan rast broja novozaraženih i restrikcije u poslovanju potkopavaju oporavak tržišta rada.

U prošlom je tjednu 778 tisuća američkih građana podnijelo zahtjev za isplatom naknade za nezaposlenost, što je 30 tisuća više nego u tjednu ranije, pokazuju sezonski prilagođeni podaci ministarstva rada objavljeni u srijedu, prenosi index.hr.

Njihov je broj ipak daleko manji nego krajem ožujka, na vrhuncu prvog vala pandemije, kada je u tjedan dana čak 6,867 milijuna građana zatražilo isplatu naknada. Oko 80 posto privremeno otpuštenih u ožujku i travnju ponovo je zaposleno, navodi Reuters.

Poboljšanje na tržištu rada, koje se prelilo na šire gospodarstvo kroz robusnu potrošnju kućanstava, poduprle su izdašne mjere vlade za ublažavanje posljedice krize, ukupne vrijednosti veće od 3000 milijardi dolara.

Od ukupno 22,2 milijuna radnih mjesta izgubljenih u ožujku i travnju dosad je ipak nadoknađen tek 12,1 milijun, podsjeća Reuters.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 26.11.2020.