Broj gamera u svijetu dosegnut će milijardu i 100 milijuna ove godine

Broj gamera u svijetu dosegnut će milijardu i 100 milijuna ove godine

Iako je broj gamera narastao u odnosu na prošlu godinu, prvi put u posljednjih 15 godina na ovom tržištu zabilježen je pad prihoda.

Stereotip o videoigarama kao zabavi za djecu odavno je nestao te danas u igrama uživaju svi, nevezano za godine i spol. Također, zahvaljujući pametnim telefonima, danas svi imamo dlanovnu igraću konzolu u džepu tako da broj gamera konstantno raste. A koliko iznosi ta brojka objasnili su iz kompanije Newzoo koja je objavila svoj izvještaj o stanju na globalnom gamerskom tržištu.

Prema tim podacima, broj osoba koje igraju videoigre ove se godine povećao za 4,6 posto. Iz te kompanije kažu kako je riječ o impresivnom rastu jer dolazi nakon dvije godine pandemije koju su mnogi dobrim dijelom proveli u svoja četiri zida te su vrijeme kratili gledanjem Netflixa i igranjem igara. Dio njih tada je prvi put počeo s (ozbiljnijim) igranjem, a dio osoba koji su u mladosti igrali igre zbog korone je obrisao prašinu sa svojih konzola i ponovno uzeo kontrolere u ruke.

Broj gamera tako se ove godine povećao na 3,198 milijardi, a iz Newzooa očekuju kako će ta brojka rasti i dalje te bi 2025. mogli imati više od 3,5 milijardi osoba koje će igrati videoigre.

Osim što je pandemija utjecala na veliki porast broja gamera, tijekom tog razdoblja na tržištu videoigara okrenuo se i veliki novac - između 2020. i 2022. čak 43 milijarde dolara više u odnosu na predviđanja analitičara iz Newzooa. No dok je broj gamera nastavio rasti u ovom postkorona razdoblju, isto se ne može reći i za prihode na tržištu. Naime, prvi put nakon 15 godina zabilježen je pad prihoda (184 milijarde dolara) u odnosu na godinu ranije i to od 4,4 posto. Ono što ipak treba naglasiti je da je na tom tržištu pad puno manji u odnosu na neke druge industrije...

Ovu i slične vijesti pronađite na poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 25.01.2023. / poslovni.hr