Bizarno, ali i imaju opravdan razlog: U ovom baru morate skinuti jednu cipelu da biste dobili piće

Bizarno, ali i imaju opravdan razlog: U ovom baru morate skinuti jednu cipelu da biste dobili piće

U Belgiji, poznatoj po bogatoj pivskoj tradiciji, svako pivo se toči u specifično oblikovanu čašu koja najbolje ističe arome i karakteristike te vrste piva.

U Belgiji postoji neobičan pub u kojem, ako želite uživati u čaši piva, kao zalog morate dati cipelu. Kako se čini, neki posjetitelji ovog puba nisu zainteresirani samo za pivo već i za pivske čaše, piše Index.

Trend krađe čaša

U Belgiji, poznatoj po bogatoj pivskoj tradiciji, svako pivo se toči u specifično oblikovanu čašu koja najbolje ističe arome i karakteristike te vrste piva. U posljednje vrijeme uočen je trend krađe čaša kao suvenira, što je zabrinulo mnoge vlasnike.

Da bi se suprotstavili ovom izazovu, neki su barovi poduzeli mjere kako bi zaštitili svoje čaše, čija vrijednost može ići i do 50 eura po komadu.

Dok su neki barovi uveli čaše s protuprovalnim kodovima, pub Dulle Griet u Gentu odlučio je biti kreativniji te je uveo pravilo da svaki gost koji želi popiti pivo mora ostaviti jednu cipelu kao jamstvo.

Posebnost Dulle Grieta su njihove velike čaše koje imaju drvene nosače kako bi stajale uspravno. Ne samo da su praktične već i izgledaju iznimno elegantno, dajući poseban štih belgijskom pivskom iskustvu.

Treba istaknuti da u Dulle Grietu svaka cipela ima svoju vrijednost, pa tako vlasnik bara, gospodin Alex Vriendt, ističe da jedna natikača ili japanka nije jednako vrijedna kao njihova pivska čaša. Predane cipele gostiju pohranjuju se u košari koja visi sa stropa, a mnogi su spremni zauvijek ostaviti svoje cipele u zamjenu za čašu.

Zanimljivo je da, iako neki gosti odlaze bosi nakon ostavljanja cipela, dosad nitko nije pokušao ući u bar bez njih.

Preuzeto sa poslovni.hr

Petak, 25.08.2023. / Poslovni.hr, poslovni.hr