Bivši njemački ministar vanjskih poslova: Bojim se da će se EU raspasti

Bivši njemački ministar vanjskih poslova: Bojim se da će se EU raspasti

Bivši njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel izrazio je bojazan da bi se Europska unija (EU) mogla raspasti ako ne bude solidarnosti u borbi s pandemijom koronavirusa.

Gabriel je za Bild izjavio kako bi se Njemačka trebala dodatno zadužiti kako bi mogla financijski pomoći Italiji i Španjolskoj u svladavanju krize, piše index.hr.

'Mora mi netko objasniti zašto mi Nijemci, prilikom zaduživanja, do kojeg je sada došlo, jedan posto nismo stavili na raspolaganje Italiji i Španjolskoj kao pomoć gospodarstvu?!? Bio bih za to da se odvoji i 10 posto. Ne vjerujem da bi bilo mnogo pobune kada bi se umjesto 150 zadužili 160 milijardi eura', kazao je Gabriel.

Bivši ministar smatra kako Njemačka ima velike koristi od EU dodavši kako strahuje za opstanak Unije.

"Ako ne budemo spremni dijeliti blagostanje, onda ne znam što će biti od Europe", naglasio je Gabriel dodavši: Zabrinut sam da bi se Europa nakon ove krize mogla raspasti."


Izvor: index.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Subota, 28.03.2020.