Američki direktori masovno prodaju dionice kompanija koje vode

Američki direktori masovno prodaju dionice kompanija koje vode

1042 glavna izvršna direktora u Americi u kolovozu prodala su dionica u vrijednosti od 6,9 milijardi dolara

Iako su u zadnja dva dana svjetska dionička tržišta zabilježila korekciju cijena nakon dosizanja vrhunca početkom tjedna, generalno je na velikim zapadnim tržištima, posebno američkom, trend snažnog rasta još od ožujka, što je poprilično neobično zbog ozbiljnosti recesije upravo na tim tržištima.

The Financial Times objavio je vrlo intrigantnu informaciju koja ukazuje na to da čak niti oni koji bi trebali najviše vjerovati u nastavak rasta cijena dionica koriste priliku za njihovu prodaju te očigledno ne vjeruju u mogućnost zarade temeljem rasta cijene.

Zahvaljujući podacima koji prikuplja američki SEC o insajderskoj trgovini dionicama javnost je doznala kako su 1042 glavna izvršna direktora u Americi u kolovozu prodalo dionica u vrijednosti od 6,9 milijardi dolara.

To je najveći mjesečni iznos prodaje dionica od strane glavnih izvršnih direktora u zadnjih pet godina. S obzirom na to da se radi o ljudima koji su najodgovorniji za daljnji rast svojih kompanija, zanimljivo je da su u velikom broju odlučili prodati dionice, a ne čekati i realizirati dobit temeljem rasta poslovanja i, posljedično, daljnjeg rasta valuacije dionica.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 04.09.2020. / novac.jutarnji.hr