Amazonovi radnici idu u štrajk: 'Zar čekamo da netko umre? Pa mi smo plodno tlo virusa'

Amazonovi radnici idu u štrajk: 'Zar čekamo da netko umre? Pa mi smo plodno tlo virusa'

Amazonovi radnici zaposleni u njujorškom skladištu danas će štrajkati, piše Bloomberg, zbog nedostatka brige za njihovu sigurnost i za širenje koronavirusa na njihovom radnom mjestu.

Gigant internetske trgovine zatvorio je skladište u Queensu nakon što je potvrđeno da je jedan zaposlenik pozitivan na koronavirus, a sada isto traže i djelatnici na Staten Islandu. Preciznije, oni zahtijevaju da se to skladište zatvori na najmanje dva tjedna te da se dezinficira. Usto, žele biti i plaćeni tijekom tog perioda kao i da oni koji su već ostali doma zbog straha za svoje zdravlje i sigurnost budu retroaktivno plaćeni.

- Što čekamo? Da netko umre? – pita se Chris Smalls, pomoćnik menadžera i organizator štrajka, a isto je pitanje postavio glavnom upravitelju njujorškog skladišta te šefu ljudskih resursa.

- Sve naše zgrade i skladišta diljem svijeta trebaju se zatvoriti. Mi smo plodno tlo za koronavirus – smatra Smalls, kao i brojni drugi Amazonovi radnici.


Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 31.03.2020.