Amazon zapošljava 7000 radnika u skladištima i uredima u Velikoj Britaniji

Amazon zapošljava 7000 radnika u skladištima i uredima u Velikoj Britaniji

AMERIČKI maloprodajni div Amazon objavio je danas da ove godine planira otvoriti dodatnih 7000 radnih mjesta u skladištima i uredima u Velikoj Britaniji, čime će povećati broj stalno zaposlenih u toj zemlji na više od 40.000.

Amazon je ove godine u Britaniji već otvorio 3000 radnih mjesta

Amazon navodi da je ove godine u Britaniji već otvorio 3000 radnih mjesta, a krenuo je i u potragu za 20.000 sezonskih radnika koje će zaposliti na vrhuncu sezone božićne kupovine.

Novi radnici zaposleni za stalno pomoći će Amazonu da podmiri ""rastuću potražnju potrošača i da omogući malim i srednjim poduzećima koji prodaju na Amazonu da prošire svoje poslovanje“, navodi se u priopćenju.

Radnici će biti raspoređeni na oko 50 lokacija

Radnici će biti raspoređeni na oko 50 lokacija, uključujući dva nova skladišta na sjeveroistoku i u središtu Engleske.

"Ovo je izazovno vrijeme za mnoge tvrtke, pa izuzetno ohrabruje što Amazon ove godine planira otvoriti 10.000 radnih mjesta u Velikoj Britaniji“, rekao je poslovni tajnik Amazona Alok Sharma.

Najava zapošljavanja "jasan je znak povjerenja u britansko gospodarstvo“, naglašava Sharma u kontekstu nastojanja vlade u Londonu da ublaži posljedice pandemije koronavirusa.

Amazonov potpredsjednik za europske potrošače Stefano Perego rekao je da je tvrtka "ponosna što otvara 10.000 novih stalnih radnih mjesta diljem britanske mreže“.

"Naši su ljudi odigrali presudnu ulogu u pružanju usluga kupcima u vremenima bez presedana u povijesti, a nova zanimanja pomoći će nam da i dalje podmirujemo potražnju kupaca i podržavamo mala i srednja poduzeća koja prodaju na Amazonu“, dodao je Perego.

Preuzeto sa index.hr

Četvrtak, 03.09.2020. / HINA, index.hr