Znate li koliko ste sretni na poslu? Evo super načina da to izračunate!

Znate li koliko ste sretni na poslu? Evo super načina da to izračunate!

Kako možete shvatiti radi li se samo o nizu loših dana ili je vrijeme da krenete dalje i započnete nešto novo?

Teško je u takvim situacijama biti objektivan. Ponekad vas prevladaju emocije jer ste nedovoljno cijenjeni, osramoćeni, preopterećeni ili jako ljuti.

Što kada niste cijenjeni na poslu?

Catherine Nolan savjetuje da se tada okrenete fizičkom poslu, kako ne biste razmišljali o tome. Dišete duboko brojeći do 5, uz nekoliko ponavljanja. Prošećete po parku ili protupožarnim stepenicama, prakticirate meditaciju ili jogu kako biste smanjili napetost. Također, savjetuje da nazovete prijatelja ili mentora koji će vam dati objektivno mišljenje i pomoći da riješite situaciju. No, najvažnije je da se maknete nakratko od te situacije.

Ipak, postoje situacije kada to nije dovoljno, nego je jednostavno vrijeme za otići. Nolan ističe da su to situacije kada su vaša stajališta drugačija od onih u organizaciji ili od menadžera. Ukoliko takvo okruženje šteti vašem fizičkom i mentalnom zdravlju ili kada imate neku drugu priliku koja vam jamči da će vašu stručnost dizati na novu razinu. Ili su jednostavno vaše sposobnosti prerasle razinu izazova koji postoji u organizaciji (što je teško procijeniti bez objektivne povratne informacije).

Ako ste se ipak odlučili ostati i truditi se da vam bude bolje na poslu, koji rok dajete? Možete li izdržati tako još 2 godine, uz sav stres i razinu ljutnje koja raste?

Izračunajte poslovnu sreću

Nolan savjetuje da postavite svoju strategiju i odredite rok do kada se ta situacija treba popraviti. Izračun poslovne sreće pomoći će vam da utvrdite je li posao baš za vas i jeste li sretni na tom poslu. A pitanja koja trebate postaviti su sljedeća:

Koje su moje prave vrijednosti?

Što moram napraviti kako bi osigurala posao?

U kojem smjeru bi voljela da mi karijera ide?

Koliko sam sretna na poslu?

Kada sam spremna napustiti posao i koji minimalni rezultat očekujem?

Kako mogu poboljšati situaciju?

Koga mogu pitati za objektivno mišljenje?

Ako odlučim otići, kako mogu najbolje odraditi zadnje dane na poslu?

Ako se na kraju odlučite ostati na poslu, ali ne znate kako možete napredovati kraj nepouzdanog šefa, pokušajte biti vidljivi onima koji imaju utjecaja na donošenje odluka. Ukoliko vas vaš šef ne podržava, važno je da su drugi utjecajni ljudi upoznati s vašim radom.

Uključite se i u druge projekte. Na taj ćete način podići svoju vidljivost, usvojiti nove vještine i izgraditi mrežu kontakata. Istaknite se u onome što radite, budite svjesni svojih vrijednosti i budite dobri u pregovorima. Umjesto riječi „ne“, koristite riječ „da,ako...“.

Vijest je preuzeta sa portala www.womeninadria.com

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 09.04.2021.