Zagrepčanka šetanje pasa pretvorila u ozbiljan biznis

Zagrepčanka šetanje pasa pretvorila u ozbiljan biznis

Kod Saše Španović nema zezanja s vremenom. Klijenti koji ne poštuju dogovorene termine uskoro postanu bivši. Isto se događa i s aljkavim djelatnicima. Njezina tvrtka Pets Only bavi se šetnjom i čuvanjem pasa, mačaka i drugih životinja, a u samo četiri godine prijašnji hobi pretvorila je u solidan biznis.

Prošle godine njezina firma imala je preko 500.000 kuna prometa i više od 50.000 kuna čiste zarade. Otkako je krenula 2015., posao joj samo buja. U bazi ima 1000 klijenata, od kojih 400-tinjak redovno koristi njezine usluge.

Saša Španović je počela skupljati klijente još kao srednjoškolka, šećući pse prijateljima i susjedima, a onda je volontirala u Noinoj arci, udruzi koja je imala stacionar za ranjene životinje. Firmu je osnovala kad je upisala apsolventsku godinu na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu.

'U zadnjih dvije i pol godine uspjela sam doći do birane klijentele. Među njima su brojni poznati glumci, sportaši i političari', izjavila je Španović za Tportal.

'Dosadno mi je sjediti u uredu. Zato i dalje šećem pse. Uz to vodim cijeli raspored i komunikaciju s klijentima. Pomažu mi u tome cure koje su duže sa mnom u firmi, ali opet sve to moram provjeriti. Imamo zgusnut raspored i sve mora biti po špagi. Brzo se rješavam klijenata koji ne poštuju dogovorene termine. Zaposlenici moraju biti još savjesniji jer sam stroga po tom pitanju. Ne mogu dopustiti urušavanje ugleda firme', jasna je Španović.

Njezin radni dan počinje rano ujutro, između 5 i 6 sati, jer mora prošetati pse koji su kod nje na spavanju. Oko 7 sati dolaze joj psi koji su preko dana, dok su im gazde na poslu, na čuvanju. U vrtiću joj dnevno bude desetak pasa. Nakon toga kreće obilazak kućnih ljubimaca koje je potrebno nahraniti ili prošetati kada vlasnici nisu kod kuće, najčešće između jedanaest i četrnaest sati.

Uz knjigovođu koji joj pomaže u financijskom dijelu, u njezinoj tvrtki trenutačno je angažirano 40-ak uglavnom studenata veterine te šest zaposlenika koji rade na neodređeno.

Posla imaju čitave godine. Najviše ljeti, u vrijeme godišnjih odmora. Na dnevnoj bazi potražnja raste kad pada kiša ili snijeg jer tada mnogi nemaju volje izaći u šetnju s psom.

U planu joj je širenje biznisa na Split i Rijeku, a osim šetanja i čuvanja, jednog dana planira otvoriti salon za pse, veterinarsku ljekarnu i ambulantu.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s Tportala.

Utorak, 29.10.2019. / www.tportal.hr