Vaša osobnost utječe na ishod razgovora za posao više nego mislite: Ove osobine najviše odbijaju

Vaša osobnost utječe na ishod razgovora za posao više nego mislite: Ove osobine najviše odbijaju

Sljedeći put kada odete na intervju za posao, trebate provesti vrijeme bruseći svoju osobnost - ne samo svoje vještine.

To je savjet prema novom zajedničkom izvješću američkog poslovnog savjetovanja portala TopInterview i platforme za traženje posla Resume-Library, koje je rangiralo osobnost među prva tri čimbenika koje većina poslodavaca traži u novim zaposlenicima, prenosi CNBC-ov Make It.

Uz vještine i iskustvo, osobnost se pojavila kao najvažnija u 70% procesa odlučivanja procesora, daleko ispred obrazovanja (18%) i izgleda (7%).

Povjerenje se pojavilo kao jedna od najpoželjnijih osobina osobnosti među potencijalnim kandidatima za posao, navodi se u 200 anketiranih stručnjaka za zapošljavanje i ljudske resurse. S druge strane,  arogancija se svrstala među najmanje poželjne.

Najmanje i najpoželjnije osobine ličnosti u kandidatima za posao

Najmanje poželjno:

arogancija

neiskrenost

polaganje prava na nešto

nepouzdanost

Zatvorenost, jednoumlje

Najpoželjnije:

samopouzdanje

autentičnost

poštenje

pouzdanost

Samodisciplina

Stručnjakinja za karijeru TopAnterviewa Amanda Augustine rekla je da su rezultati odražavali rastući naglasak, kako poslodavaca tako i zaposlenika - na njihovo radno okruženje.

"Današnji menadžeri zapošljavanja imaju zadatak procjenjivati hoće li se kandidat uklopiti u poslovnu kulturu tvrtke, a to određivanje prvenstveno se temelji na ponašanju kandidata tijekom intervjua", navela je Augustine.

Tanka granica između “samopouzdanja” "i" arogancije "pri izradi tog prvog dojma je sve - nečija osobnost može osvojiti ili uprskati razgovor,, dodala je.


Cijeli članak dostupan na: poslovni.hr

 

Ponedjeljak, 29.07.2019.