Uzele stvari u svoje ruke i posao im unatoč koronakrizi procvao

Foto: Slypperzz, Instagram

Uzele stvari u svoje ruke i posao im unatoč koronakrizi procvao

Iz Gračaca, mjesta koje je prije dvije godine proglašeno neslavnim rekorderom u iseljavanju stanovnika, napokon stižu lijepe vijesti.

Koronavirus nije uspio zaustaviti strojeve tamošnjih poduzetnica, a natikače koje su napravile mogle bi postati pravi ljetni hit.

"Zadnja dva mjeseca nismo stali. Proizvodili smo i dalje, radili smo", rekla je Slavica Miličić, direktorica ODP-a Prospero.

I napravili su ljetni hit, natikače "Made in Gračac". Oni se u vrijeme pandemije nisu dosađivali.

"Cure su se potrudile, napravile, nacrtale, što god je trebalo. Mi smo im pomogli u tome s materijalima, s iskustvom", rekla je Miličić.

Studentica Ines Balov postala je prava maherica u izradi cipela.

"Zamislimo zajedno model. Ja ga nacrtam, izrežemo ga, zalijepimo na papir, dobijemo šablonu koju po brojevima gradiramo", rekla je Balov.

Posao im je, kaže, doslovce procvao kad su cipelice ušetale u virtualni svijet. Zajednički rad napunio je oglasnu ploču jer narudžbe pljušte sa svih strana – Slavonije, Dalmacije, pa i Bosne i Hercegovine.

Članak u cijelosti pročitajte na dnevnik.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 28.05.2020. / dnevnik.hr