U Hrvatsku dolaze predstavnici Facebooka i Microsofta u potrazi za mladim talentima

U Hrvatsku dolaze predstavnici Facebooka i Microsofta u potrazi za mladim talentima

Zagrebački FER 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Putem sajma studenti iz Hrvatske, ali i svi mladi imat će priliku upoznati se s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu i uspješnim poduzećima.

U Zagreb dolaze i predstavnici Facebooka

Hrvatska tehnološka poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha i MicroBlinka na zagrebačkom će Fakultetu elektrotehnike i računarstva tražiti studentske talente, a njima će se pridružiti i tehnološki prvak u razvoju društvenih mreža Facebook, svjetski gigant u razvoju operacijskih sustava Microsoft, poduzeće orijentirano na zaštitu podataka Palantir i lider u proizvodnji poluvodičkih komponenti Infineon.

Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s vodećim predstavnicima iz područja elektronike i industrijske automatizacije.

Kao i do sada, ponuda poslova i praksi usredotočena je na studente FER-a i srodnih STEM usmjerenih fakulteta, no i ove će godine studenti društveno-humanističkih usmjerenja moći pohraniti životopis u Job Fair bazu i predstaviti se poduzećima.

- Job Fair je više od sajma poslova. Osim što studentima daje mogućnost da se direktno predstave predstavnicima poduzeća, potiče mlade na razmišljanje o budućoj karijeri, pomaže u razvoju vještina i znanja te otvara nove vidike kroz predavanja i radionice - istaknula je Nikolina Relić, stručna suradnica u Centru karijera FER-a, suorganizatora sajma poslova.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

 

Ponedjeljak, 29.04.2019.