Tri razloga zašto je dobro započeti biznis nakon četrdesete

Tri razloga zašto je dobro započeti biznis nakon četrdesete

Iako se mnogo govori o čudima od djece koja su napravila sjajne poduzetničke pothvate u svojim ranim godinama, malo se priča o onima koji su do uspjeha došli u svojim srednjim godinama.

Međutim, mnogo je primjera ljudi koji su do svojega poduzetničkog uspjeha došli u kasnijim godinama, poput popularne američke kuharice Julie Child, autorice serijala o Harryju Potteru J. K. Rowling, Raya Kroca, osnivača McDonaldsa, Harlanda "Colonela" Sandersa, osnivača lanca restorana Kentucky Fried Chicken ili dizajnerice Vere Wang. Jedna je od takvih i Maria Haggerty, direktorica Dotcom Distributiona, koja je kompaniju osnovala u svojoj 41. godini.

Haggerty za inc.com izdvaja tri dobra razloga zašto vas godine ne bi trebale spriječiti da ostvarite uspješan posao.

Imate snagu i kredibilitet

Ako se bavite nekim poslom dovoljno dugo, stvorili ste si reputaciju koja će vam pomoći da stvorite novi posao.

Imate dugogodišnja poznanstva i veze

S nekoliko desetljeća iza sebe imate priliku razviti poslovne odnose koji izdržavaju test vremena i teške situacije. Znate kome možete vjerovati, koga možete pitati za pomoć i koga možete iskoristiti kao dio svoje mreže.

Iskustvo vam je izgradilo samopouzdanje

Napuštanje sigurne pozicije srednjeg menadžera kako biste započeli posao u nekoj industriji koja još ne postoji, bez klijenata i bez novca zahtijeva hrabrost, odlučnost i samopouzdanje. I vaše godine mogu tada biti kritična prednost jer vam godine iskustva mogu dati jasnu sliku. Možete bolje razumjeti sebe: kako poslujete, što vas pokreće, u čemu ste dobri i što vam je krajnji cilj.


Cijeli članak dostupan na: privredni.hr

Četvrtak, 20.02.2020.