Tri načela koja će vam pomoći da vratite izgubljenu motivaciju

Tri načela koja će vam pomoći da vratite izgubljenu motivaciju

'Gubitak motivacije je prirodan', kaže izvršni direktor tvrtke Less Annoying CRM Alex Haimann, i nadodaje da može biti prirodno i vratiti je.

Haimann da bi uvijek pronašao motivaciju, drži tri načela, koje prenosi Business Insider.

1. Odvojite vrijeme za razmišljanje

'Kad naiđem na prepreke, prvo se zapitam imam li hrabrosti za neki veliki korak prema cilju kojem težim? Procjenjujem što mi je važno u tom ostvarenju i što će mi trebati da to i postignem. Takvo je razmišljanje važno kad treba donijeti neke velike odluke.

Razmislite o tome što vam je najvažnije na životnom putu. Je li vam izazov smislen? Igraju li u njemu bitnu ulogu osobno poboljšanje, rast i učenje? Kako možete postati bolji nego što ste sada,  profesionalno i osobno' - savjetuje on.

2. Po potrebi 'presložite' prioritete

Vjerojatno ste svoju karijeru počeli puni ciljeva i ideja o onome što vam je važno, ali ponekad sastanci, e-mailovi i izvještaji imaju prednost i možete izgubiti osjećaj gdje idete. Tada je važno imati frazu koja će vam pomoći da se preusmjerite.

Odaberite frazu ili nekoliko riječi koje vas podsjećaju na to što je vama važno. Meni osobno riječi 'bez hrabrosti nema slave' razbistre um. Vaša fraza može biti neka slična mantra, molitva ili misaoni postupak. Važno je da vas dovede do toga da možete jasno procijeniti što je najvažnije i upravljati svojim prioritetima u skladu s tim.

3. Imajte na umu 'širu sliku'

'Koliko god sam se fokusirao na dostignuća tijekom svoje karijere, shvaćao sam da najveći životni uspjesi često nisu vezani za profesionalne uspjehe i priznanja, sve se svodi na ono što je vama najvažnije' - kaže Haimann koji, kad se previše zaokupi poslom, podsjeti sebe da mu ono što postiže na poslu nije ni približno važno koliko je biti uz njegovo dvoje male djece.

'Želim imati uspomene na njihovo djetinjstvo, koje nije prekinuto lupanjem prstiju po tipkovnici ili zvonjavom mobitela, jer, što znači obitelj ako niste uz njih da jedni u drugima uživate' - zaključuje on i poručuje:

'Sljedeći put kad se suočite s teškom odlukom ili radnim projektom koji nadilazi vaše znanje i sposobnosti, sjetite se da bez truda nema ni uspjeha. Ali ne dajte da vam uspjeh udari u glavu, slava je prolazna i svaki uspjeh mora voditi ka sljedećem'.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 19.01.2021. / 24sata.hr