Tim Cook dobio ogroman bonus da ostane u Appleu još 5 godina

Foto: Austin Community College (CC BY 2.0)

Tim Cook dobio ogroman bonus da ostane u Appleu još 5 godina

Apple je svojem prvom čovjeku dodijelio preko 38 milijuna dolara u dionicama kompanije, ali s odgodom njihovog stjecanja koje će se dogoditi od 2023. do 2025. godine

Tim Cook ove je godine značajno profitirao od porasta vrijednosti Appleove dionice. Kada je ona probila razinu od 467 dolara, a Apple dostigao razinu tržišne valuacije od čak 2 bilijuna dolara, i osobna imovina prvog čovjeka kompanije značajno je porasla. Tada je Cook prvi puta službeno ušao na Bloombergovu svjetsku ljestvicu milijardera, a stanje na njegovom računu dodatno će se popraviti i u narednim godinama.

Odlukom uprave Applea Cooku je dodijeljeno novih 333.987 dionica Applea, trenutačne tržišne vrijednosti preko 38 milijuna dolara. No, uz ovaj izdašni bonus ide i "kvaka" – Cooku će dionice pripasti tek u trogodišnjem razdoblju od 2023. do 2025. godine.

Time ga kompanija očito želi vezati uz sebe na još pet godina, gledano od sada. U izvješću poslanom Komisiji za vrijednosne papire (SEC) stoji da je "Tim donio neusporedivu inovativnost i fokus svojoj ulozi CEO-a te pokazao što znači voditi s vrijednostima i integritetom".

Ovo je, pišu, prva izvanredna dodjela dioničkog bonusa Cooku u gotovo deset godina, a u skladu je s njegovom izvedbom. Kompanija službeno izražava i nadu da će Cook s velikim optimizmom nastaviti voditi Apple i u narednim godinama.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala bug.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 06.10.2020. / www.bug.hr