Ovi milijarderi su se morali riješiti loših navika prije nego što su postali uspješni

Ovi milijarderi su se morali riješiti loših navika prije nego što su postali uspješni

Osnivaču Microsofta Billu Gatesu, vlasniku Tesle i SpaceX-a Elonu Musku, te investitoru i vlasniku NBA kluba Dallas Mavericks Marku Cubanu, osim milijardi na računu zajedničko je i da su godinama muku mučili s lošim navikama koje su ih kočile na putu do uspjeha, piše CNBC.

Najveći kampanjac

Gates je tako na fakultetu, od kojeg je nakon dvije godine i odustao, bio poznat kao veliki kampanjac koji je sa svim obavezama odugovlačio do zadnjeg trenutka. Mnogima je to bilo smiješno, ali otrijeznio se vrlo brzo po ulasku u svijet biznisa gdje je poštivanje rokova bilo ključno.

Pokušao je stoga preokrenuti situaciju pa se ugledao na svoje nekadašnje kolege sa studija koji su uvijek bili organizirani.

Ovisnik o kofeinu

Osnivač Tesle Elon Musk do nedavno je svoju deprivaciju sna kompenzirao s ogromnim količinama kave i drugih kofeinskih napitaka.

- Bio je jedan period vremena kada bih na dan popio osam bočica dijetalne Coca-Cole ili neki takav suludi broj - izjavio je jednom prilikom za njemački Auto Bild i dodao kako je uz to bio i ovisnik o kavi.

- To nikako nije dobro - izjavio je kontroverzni milijarder.

Loš u komunikaciji

Da vikanje i galama nisu efektivni načini komunikacije Investitor Mark Cuban naučio je na teži način u svojim 20-im godinama. On i Martin Woodall zajedno su pokrenuli IT kompaniju MicroSolutions i konstantno se prepucavali oko toga kako najbolje voditi tvrtku.

No, s vremenom je naučio da ih takva komunikacija ne vodi nigdje, a oboje su bili pod još većim stresom. Cuban je zato poradio na svom stilu komuniciranja, načinu na koji govori, tonu koji upotrebljava, ali i na geste i ekspresije lica kojima se služi.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 26.01.2021.