Ova 4 ‘hrabra pitanja’ bi svi trebali postaviti na razgovoru za posao, ali većina se ne usudi

Ova 4 ‘hrabra pitanja’ bi svi trebali postaviti na razgovoru za posao, ali većina se ne usudi

Ključ za dobivanje posla nakon intervjua nije samo davanje pravih odgovora – morate postaviti i prava pitanja, pišu novinari portala poslovni.hr.

Atta Tarki je osnivač i izvršni direktor ECA Partners-a, tvrtke za zapošljavanje. Autor je i knjige ‘Evidence-Based Recruiting’ (Regrutiranje temeljeno na dokazima), a za CNBC Make It je naveo ključna pitanja koja bi kandidat trebao postaviti na razgovoru za posao.

‘Nakon što sam vodio tvrtku za zapošljavanje više od 10 godina, otkrio sam da većina kandidata ne postavlja teška pitanja tijekom intervjua za posao – iz straha da bi mogli izgledati nepouzdano ili manje pouzdano.

Ovdje su četiri pitanja koja želi da kandidati češće postavljaju tijekom intervjua za posao:

  1. „Možete li dati primjere ljudi koji su ranije imali tu poziciju, ali su bili loši? I zašto?”
    Ako voditelj zapošljavanja opisuje nekoga tko zvuči poput vas, to je jasan znak da bi trebali preispitati da li ste odgovarajuća osoba za posao.

  2. „Koliko sati očekujete da osoba u ovoj ulozi radi tjedno?”
    - Menadžeri zapošljavanja cijene kada su kandidati iskreni i jasno daju do znanja svoje prioritete od samog početka. To spašava puno vremena i energije za obje strane.

  3. „Koliko često ova tvrtka daje povećanje plaća svojim zaposlenicima?”
    - Razgovori o novcu uvijek su zeznuti. Većina kandidata pokušava to u cijelosti izbjeći tijekom intervjua. Ili će čekati dok ne dobiju ponudu. Ako poslodavac pronađe jakog kandidata kojeg doista želi u svom timu, često će se potruditi ponuditi konkurentnu početnu plaću. 

  4. „Kakve mogućnosti za profesionalni razvoj nudite?”
    Kad netko pita o mogućnostima napredovanja u karijeri, to govori da želi premašiti očekivanja. Zato se ne bojte pitati o profesionalnim razvojnim povlasticama.

Ostatak članka pročitajte na: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 24.02.2020.