Naš poduzetnik vodi poslovanje američke tvrtke u Europi, Africi i Kini

Izvor slike: podravski.hr

Naš poduzetnik vodi poslovanje američke tvrtke u Europi, Africi i Kini

Davor Gečić iz Koprivnice hrvatski je menadžer koji posluje po cijelom svijetu. Kako navodi Podravski, “vjerojatno je naš najinternacionalniji menadžer”. 

Uskoro će proslaviti 19 godina otkako je preuzeo vođenje biznisa američke korporacije Legget&Plat u Hrvatskoj, a danas vodi i njihovo poslovanje u cijeloj Europi, Africi i Kini. I sve to iz ureda u međimurskom Prelogu, u koji i danas svakodnevno putuje iz Koprivnice, u kojoj živi.

U Prelogu je počeo raditi još tijekom studija i to u grupi Hespo-Heplast u kojoj je njegov otac imao manjinski vlasnički udjel. Nakon što je došao do pozicije direktora prodaje, ubrzo su se pojavili Amerikanci koje su privukli patenti preloške tvrtke.

- Nismo ostali zato što smo lijepi, nego zato što smo bili efikasni. Godine 2010. postao sam potpredsjednik za proizvodnju i nabavu, a 2014. godine sam preuzeo cijelu diviziju Europe i Južne Afrike i Kine. Od preklani vodim i diviziju strojeva s tvornicama u Švicarskoj i Italiji - pojasnio je Davor Gečić koji trenutno upravlja s otprilike 1.600 ljudi, oko 265 milijuna dolara prihoda te 12 tvornica u devet zemalja. No, tvornica u Prelogu nakon svih je dogradnji postala najvećom tvornicom te kompanije.

- Karakterna osobina koja me je znala dovesti u probleme, ali mi je mnogo više pomogla jest tvrdoglavost. Najveći ‘drive’ mi je uvijek bio kad mi je netko rekao da se nešto ne može napraviti. Ako me netko hoće stimulirati, samo mi to mora reći: To smo ti mi probali i to ti ne ide… To me oduvijek motiviralo. Usto, upornost te predanost poslu i fokusiranost na njega bitno je za svaki posao. Dobrodošao je i faktor sreće, ali ako puno radiš, onda ti se u nekom trenutku nešto i posreći - smatra Davor Gečić.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

 

Utorak, 23.04.2019.