Često se žalite? Odlično! 'To je jedna od najvažnijih stvari za preživljavanje na radnome mjestu'

Često se žalite? Odlično! 'To je jedna od najvažnijih stvari za preživljavanje na radnome mjestu'

Imati na poslu najboljeg prijatelja ili kolegu i stalno se jadati jedna je od najvažnijih stvari za preživljavanje na radnome mjestu. Barem je tako pokazala jedna studija. Naime, kolege na koje se možemo osloniti i kojima trčimo kada nam je potrebna kava ili odmor, važne su za naše zdravlje. 

Studija provedena na Sveučilištu u Melbourneu pokazala je da ako se žalite na posao koji radite, ali i na druge kolege te na količinu posla koji obavljate, zapravo činite veliku uslugu svome zdravlju. Istraživači su otkrili tu važnu činjenicu proučavajući grupu zaposlenika jedne bolnice i to u periodu od 12 mjeseci. 

Ako na poslu imamo nekoga s kim se možemo smijati, zabavljati i kome se možemo požaliti, poboljšat će se moral cijeloga tima. "Stalno jadanje nije uvijek nužno znak da želite promjenu", objašnjava doktorica Vanessa Pouthier, jedna od članica istraživačkog tima. To znači da se Vaši šefovi ne trebaju bojati ako te vide da se žalite kolegama, jer tako ćete doprinijeti cijelome timu. 

"To je samo izražavanje želje za suosjećanjem i povezanošću. Sve je to otpuštanje negativne energije, osobito ako pritom koristimo humor. A onda kada to ne činimo, naši dani samo postaju duži", objasnila je doktorica. 


Ostatak članka pročitajte na: miss7.24sata.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: kolege, posao, sreća
Četvrtak, 01.04.2021. / miss7 - 24sata