Većina hrvatskih tvrtki nije spremna za digitalizaciju

Većina hrvatskih tvrtki nije spremna za digitalizaciju

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da najviše problema imaju tvrtke iz uslužnog sektora

Iako je pandemija koronavirusa u prvi plan izbacila upravo digitalizaciju, čak 57 posto hrvatskih tvrtki ne osjeća se spremnima koristiti digitalne tehnologije i tako odgovoriti izazovima koje im je poslovanju donijela koronakriza.

Poražavajući je to podatak iz istraživanja koje su na uzorku od 200 tvrtki iz različitih sektora provele revizorsko-konzultantska tvrtka EY i Algebra MBA.

Istraživanjem se nastojalo utvrditi u kojoj su mjeri hrvatske tvrtke prihvatile digitalnu transformaciju i tako se prilagodile poslovanju u uvjetima krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Istraživanje je pokazalo da u digitalizaciji najviše problema imaju tvrtke iz uslužnog sektora: čak 62 posto tvrtki iz tog sektora smatra da je nespremno za primjenu digitalnih tehnologija u poslovanju. S digitalizacijom muku muči i dobar dio prerađivačke industrije. S druge strane, najmanje problema s digitalizacijom ima financijska industrija i, što je logično, ICT sektor.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 22.12.2020. / www.index.hr