Šefovi se diče dobrom komunikacijom sa svojim zaposlenicima, ovi tvrde da nije baš tako

Šefovi se diče dobrom komunikacijom sa svojim zaposlenicima, ovi tvrde da nije baš tako

Hrvatski direktori misle da se u njihovim tvrtkama transparentno komunicira sa zaposlenicima, ali s time se slaže tek 44 posto njihovih zaposlenika, pokazalo je istraživanje tvrtke Vetturelli

Ispitivanje 'O stavovima i statusu organizacijske agilnosti u hrvatskim kompanijama' provedeno na 32 domaće kompanije pokazalo je drastične razlike u stavovima visokog i srednjeg menadžmenta na radnom mjestu. Najočitija je ona o transparentnoj komunikaciji. Tako je sto posto ispitanih direktora potvrdilo da je komunikacija u njihovim tvrtkama na visokoj razini, ali s time se nije složila ni polovica njihovih zaposlenika.

Srednji i visoki menadžment se ne slažu i u nekim drugim pitanjima. Tako, primjerice, 69 posto visokog menadžmenta smatra da je u njihovim tvrtkama visoka razina timske autonomije. S istim se složilo 38,89 posto srednjeg menadžmenta.

Rezultati su pokazali da 43,75 posto ispitanika svoju organizaciju doživljava donekle agilnom. Čak 90 posto ispitanih kompanija smatra kako su spremne na promjene, što je porast od 16 posto u odnosu na prošlu godinu. Međutim, njih 66,6 posto ističe kako ne vladaju potrebnim znanjima i kompetencijama za postizanje organizacijske agilnosti.

Članak je prenesen u skraćenom izdanju s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 19.06.2020. / novac.jutarnji.hr