Pušači tijekom radnog vremena uzimaju malo više od tri pauze dnevno

Pušači tijekom radnog vremena uzimaju malo više od tri pauze dnevno

Hrvati su poznati kao nacija koja cijeni rituale, socijalizaciju i provođenje vremena u kafićima

Novo istraživanje agencije SmartUp na uzorku od 250 punoljetnih korisnika duhanskih i nikotinskih proizvoda diljem Hrvatske pokazalo je da smo ipak promijenili navike u korona krizi i u kafićima provodimo manje vremena.

Tijekom radnog dana muškarci na pauze odlaze češće, ali ženama pauze traju dulje.

Cilj istraživanja bio je otkriti navike i stavove punoljetnih korisnika duhanskih i nikotinskih proizvoda o pauzama koje dnevno uzimaju, a obuhvatilo je razdoblje prije koronakrize i nakon popuštanja epidemioloških mjera.

Podaci tako pokazuju da Hrvati na pauze za korištenje duhanskih i nikotinskih proizvoda prosječno tijekom radnog dana potroše 17,5 minuta te uzimaju malo više od tri pauze dnevno. Zanimljivo je i da gotovo četvrtina ispitanika uzima pet ili više pauzi tijekom dana, trećina na njima ostaje između 11 i 20 minuta, a svi koji ne mogu ići na pauzu na izbor imaju nove nikotinske proizvode za oralnu upotrebu (npr. Velo).

Nakon ukidanja epidemioloških mjera Hrvati se nisu u potpunosti vratili omiljenim navikama. Vrijeme provedeno u kafićima očekivano je kraće. Tijekom radnog dana u kafićima se u prosjeku provodi 16 minuta manje, dok je vikendom razlika još značajnija - u kafićima čak 36 minuta manje, odnosno u prosjeku gotovo sat i 30 minuta tjedno.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s tportala.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 24.07.2020. / www.tportal.hr