Dolazi li ‘smrt’ uredskog prostora?

Dolazi li ‘smrt’ uredskog prostora?

Pedeset najvećih britanskih poslodavaca nema namjeru u skorijoj budućnosti vratiti sve svoje zaposlenike u urede na puno radno vrijeme, pokazalo je najnovije istraživanje

U svom istraživanju u kojem je sudjelovalo 50 velikih poslodavaca, od banaka do trgovinskih kompanija, BBC ih je ispitao kada namjeravaju vratiti svoje zaposlenike u urede.

Od ukupnog broja, 24 kompanije nemaju namjeru vratiti zaposlenike u urede, dok je 20 kompanija otvorilo svoje urede za zaposlenike koji nemaju uvjete za rad od kuće.

Jedan od glavnih razloga odgađanju njihova povratka u urede je taj što kompanije ne pronalaze način na koji bi smjestili veliki broj zaposlenika uz poštivanje propisanih mjera socijalne distance.

Mnoge kompanije, pogotovo u bankarskom i financijskom sektoru, nude zaposlenicima izbor i fleksibilnost u slučaju da se žele vratiti u urede.

Nekoliko kompanija već je najavilo da nemaju namjeru povratka u urede do kasne jeseni, dok je Facebook priopćio kako ne planira povratak svojih zaposlenika čak do srpnja 2021. godine. Neka manja poduzeća, pak, odlučila su u potpunosti napustiti svoje urede.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Tagovi: posao, tvrtke, pandemija, UK
Četvrtak, 27.08.2020. / www.poslovni.hr