Žurić: Biram ljude oko sebe i jedni drugima smo podrška u svemu što radimo

Žurić: Biram ljude oko sebe i jedni drugima smo podrška u svemu što radimo
Život me dosta rano inspirirao da krenem u poduzetništvo. Radi se o prvom hrvatskom eco-friendly brendu naočala, modernog dizajna, i online platformi za prodaju. I da, zbilja radimo s recikliranim materijalima, istaknula je u razgovoru za PoslovniFM Ira Žurić, vlasnica tvrtke i brenda Promize Eyewear.

– Ime asocira na englesku riječ obećanje i zapravo jest temelj imena nastalog pri otvaranju tvrtke kao obećanje sebi za uspjeh s prvim projektom u poduzetništvu. Dijelom su i moji inicijali, objasnila je ime brenda naočala Žurić. Dodaje da je optika izbor od srednje škole do završetka fakulteta.

– Posao sam pokrenula mlada, sa 20 godina na trećoj godini faksa, htjela sam se okušati u poduzetništvu i ‘poduzeti’ svoj prvi korak – pokretanje brenda naočala i prvog webshopa. Sada, nakon završetka faksa imam nekoliko webshopova i otvorenih projekata, istaknula je Žurić u sjajnom, inspirativnom razgovoru za podcast Mislište, kojeg uređuje i vodi Sandro Kraljević.

– Imala sam tu privilegiju da me odgajala samohrana majka i vidjela sam zapravo što je život jako rano i rekla sam sebi ‘ajde, idi, uzmi stvari u svoje ruke, život u svoje ruke i napravi od toga remek djelo’. Možda još nije remek djelo ali trudim se. Da, život me dosta inspirirao da krenem u poduzetništvo tako rano, kazala je Žurić.

– Kažem privilegija je to što me život nije mazio jer zbilja jest privilegija, puno si više svjestan i svjesniji nekih stvari, drugačije gledaš na život, na ljude, zahvalniji si puno na manjim stvarima, ‘skužiš’ da se u životu ništa ne podrazumijeva, apsolutno ništa. Rekla bih da me ta privilegija da me život nije mazio, dosta izgradilo kao osobu, kazala je Žurić. Cjelovit razgovor poslušajte u streamu prvog poslovnog radija PoslovniFM, na podcast platformama Mixcloud i Spotify (u nastavku izravno linkovi) ili preuzmite za kasnije slušanje, kad god želite.

Na upit urednika što je rekla okolina i prijatelji kad je tako mlada odlučila krenuti u poduzetničke vode, Žurić odgovara da je bilo puno upitnika, pa i neshvaćanja, uz naravno puno dobronamjernih rečenica tipa jesi li svjesna u što se upuštaš. Za one koje ne znaju, zapravo do prije koji mjesec uz svoj sam posao paralelno i radila u jednoj ordinaciji kao vanjski suradnik, kazala je.

Kako od svog biznisa napraviti brend? zapitao je urednik na što je Žurić odgovorila kako sve mora imati priču. Priča je jako važna u svemu, pa evo i kod mene jer iza brenda ne stoji trgovac nego upravo optičar, optometrist, stručna osoba. I to izaziva dalje emociju, naravno uz dobar proizvod, kazala je.

– Čovjek može sve ono što zamisli, koliko god to zvučalo kao kliše. Nitko ti nije mjerilo, jednostavno treba slušati sebe, svoje instinkte, volju za životom apsolutno treba imati. Malo se osvrnemo na ono što drugi misle, i kažu, ali da sam se vodila time što ljudi misle, mislim da bi ništa od ovog ne bi pokrenula ni do dan danas, iskreno će Žurić.

– Mi nismo naš posao, mi smo puno više od našeg posla. Ali ja se odmaram od posla tako da radim – nešto drugo. Umrla bih da ne radim ništa, jer ja to ne znam. Kad ne radim ništa, moram nešto, a to je, recimo, u slobodno vrijeme stvaranje i pisanje glazbe, sad i za druge umjetnike, spajam se i s diskografskim kućama… otkrila je na kraju razgovora za PoslovniFM Ira Žurić.

poslovni.FM

poslovni.FM

Nastao kao izraz želje da se dobre priče i događanja, kao i uspjesi poduzetnika predstave širom krugu ljudi, posebno i zato što u današnjim mainstream medijima gospodarstvo i poduzetništvo ne dobivaju količinu prostora koja bi bila u skladu s njihovom snagom i značenjem, na hrvatskom medijskom tržištu pokrenut je PRVI POSLOVNI RADIO koji će sve svoje aktivnosti usmjeravati i provoditi pod brendom poslovniFM.

W: poslovnifm.com

Petak, 01.03.2024. / poslovnifm.com