ZET traži perače tramvaja i autobusa, a evo što će sve morati raditi onaj tko dobije posao težak 11,5 milijuna kuna

ZET traži perače tramvaja i autobusa, a evo što će sve morati raditi onaj tko dobije posao težak 11,5 milijuna kuna

Grad Zagreb raspisao je prošlog tjedna nabavu kojom se za 11,5 milijuna kuna traži tvrtka za unutarnje čišćenje i pranje 142 tramvaja, 314 klasičnih autobusa i 175 zglobnih, te 53 minibusa i 35 kombi vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama

Onaj tko dobije posao morat će se pozabaviti i grafitima zbog kojih vozila gradskog prijevoznika izgledaju prljavija nego što jesu. Predviđeno je da se tramvaji svakih 30 dana čiste u spremištima u Dubravi i na Trešnjevci, dok će se temeljito pranje sjedala obavljati svakih 120 dana.

Autobusi će se čistiti u garažama u Podsusedu, Dubravi i Velikoj Gorici, istim intervalom kao i tramvaji, dok će se uklanjanje grafita obavljati po potrebi. Jednom godišnje predviđeno je kemijsko čišćenje vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama.

Inače, ZET-ovi djelatnici obavljaju dnevno čišćenje vozila po povratku u spremišta,ali temeljita pranja radile su vanjske tvrtke i ranije. Rok za predaju ponuda je 14. rujna, a okvirni sporazum o čišćenju zaključit će se na dvije godine.

Preuzeto sa tportal.hr

Srijeda, 17.08.2022. / Vedran Brkulj, tportal.hr