ZET NA KOLJENIMA! Sindikalist tvrdi: ‘Svega fali, od ljudi, dijelova, higijenskih potrepština!’

ZET NA KOLJENIMA! Sindikalist tvrdi: ‘Svega fali, od ljudi, dijelova, higijenskih potrepština!’

Zaposlenici ZET-a posljednjih mjeseci moraju sa sobom nositi u najmanju ruku papirnate maramice jer u sanitarnim čvorovima u prostorijama svoje tvrtke mogu dobiti samo vodu, toaletnog papira u pravilu nikad nema, piše RTL.hr.

Predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET Zagreb Dražen Jović potvrdio je da sapuna i toaletnog papira nema već dva mjeseca.

“Što god napišete da nedostaje, nećete pogriješiti i govorit ćete istinu. Sapuna i toaletnog papira nema najmanje dva mjeseca, ma puno duže. Ali još više brine što nema ni rezervnih dijelova za tramvaje i autobuse, nema stakala za zamjenu, fali signalnih ploča, nema ni čistačica za čišćenje vozila… Nikad naši tramvaji nisu bili toliko prljavi, a nema ni električara, vozača…. Ma svega fali, od ljudi, dijelova, higijenskih potrepština!”, kazao je Jović.

“ZET nije na koljenima, legao je”

“Prije šest ili sedam godina bilo je nepojmljivo da tramvaj izađe bez signala, odnosno table s brojem. To je bio prekršaj. Sada? To je normalno. Vozač trči iz kabine pogledati odostraga ima li signala pa vidi da ga nema. Putnici pitaju, ulaze, izlaze, ne znaju kamo se voze…”, kazao je Jović.

Tvrdi da je postalo normalno da tramvaji izlaze bez signalizacije. “Sada redovito izlaze tramvaji bez signalizacije. Samo s Remize (Ljubljanica op.a), reducirao se vozni red s 94 na 87 dnevnih tramvaja pod isprikom poskupljenja energenata i korone. No od tih 87 koji trebaju izaći, svaki dan ne izađe od nekoliko pa do 10 tramvaja jer se ne mogu popraviti, nema rezervnih dijelova. Javna nabava naprosto je stala i ništa se ne događa, ništa se ne naručuje, ZET nije na koljenima, legao je”, zaključuje Jović.

Preuzeto sa zagreb.info

Utorak, 28.06.2022. / R.H., zagreb.info