Zavod za zapošljavanje ima važnu obavijest za sve nezaposlene

Zavod za zapošljavanje ima važnu obavijest za sve nezaposlene

Hrvatski zavod za zapošljavanje, zbog pandemije koronavirusa, do daljnjega je obustavio sve vrste grupnih programa i radionica te dodatno obrazovanje nezaposlenih. Odlučili su se i na dodatne mjere zaštite svojih zaposlenika, ali i nezaposlenih kojima su omogućili da više ne dolaze na burzu ni za jednu uslugu Zavoda.

Javite se mailom

Do daljnjega je omogućena prijava u evidenciju nezaposlenih e-mailom. Za prvu prijavu potrebno je priložiti sken ili fotografiju osobne iskaznice ili putovnice te potvrdu o boravištu ako se prijavljujete izvan mjesta navedenog na osobnoj iskaznici.

Ne trebate dolaziti

Oni koji trebaju i imaju pravo na naknadu za vrijeme nezaposlenosti također ne moraju dolaziti u urede HZZ-a, nego to mogu napraviti preporučenom poštom, mailom, pa čak i telefonski ako nemaju druge mogućnosti. Za naknadu također treba priložiti kopiju identifikacijskog dokumenta, ispunjeni obrazac zahtjeva, dokaz o prestanku radnog odnosa, dokaz o prosjeku plaće za prethodna tri mjeseca i presliku kartice tekućeg računa.

Čak i ako ne možete doći do svih potrebnih dokumenta, pošaljite zahtjev da ne biste zbog isteka rokova izgubili pravo, a vaš zahtjev riješit će se kad budete mogli pribaviti svu dokumentaciju.

Više na linku: http://www.hzz.hr/novosti-priopcenja/vazne-informacije/prijava-u-evidenciju.php

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 18.03.2020. / index.hr