Zar se kriza odrazila i na odlazak u mirovinu? Novih umirovljenika nikad manje

Zar se kriza odrazila i na odlazak u mirovinu? Novih umirovljenika nikad manje

Je li trenutna kriza odvratila dio građana od predaje zahtjeva za odlazak u mirovinu? Rano je još reći, jer je za obradu zahtjeva potrebno barem mjesec dana. Ipak, u prvom kvartalu ove godine imamo najmanji broj novih umirovljenika u posljednjih šest godina!

Prema travanjskim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u prva tri mjeseca ove godine u mirovinu je otišlo 9.019 građana, što je najmanji broj u proteklih šest godina, piše mirovina.hr. U istom razdoblju prošle godine umirovilo se čak 12.498 građana, što je gotovo 3.500 više!

Skok prijevremenih mirovina zbog reforme

Toliku razliku dobrim dijelom možemo pripisati mirovinskoj reformi koja je krajem 2018. godine izazvala veliki strah kod dijela građana koji su zbog najave duljeg rada i strožih uvjeta pohitali u mirovinu već s prvim uvjetima. Zbog zastoja u velikom broju pristiglih zahtjeva, dio ih je obrađen tek početkom 2019. godine, radi čega je tada zabilježen najveći broj novih umirovljenika u prvom kvartalu.


Izvor: mirovina.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 23.04.2020.