Zaposlila snahu u firmi da ništa ne radi pa dobila godinu dana zatvora

Zaposlila snahu u firmi da ništa ne radi pa dobila godinu dana zatvora

Svekrva (70) osuđena na godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je snahu zaposlila u tvrtki u kojoj je savjetnica i suvlasnica

Kako snaha gotovo dvije godine uopće nije dolazila na posao, a primala je plaću, ispostavilo se da je tvrtka oštećena za više od 140 000 kuna. Svekrva je osuđena zbog poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prema presudi, ona je proglašena krivom jer je “kao suvlasnica i savjetnica tvrtke iz Čakovca, potaknula direktora da sklopi ugovor o radu s njezinom snahom, ali da ona uopće ne obavlja nikakav rad i da ne dolazi na radno mjesto”.

“Na taj joj je način isplatom plaće i priznavanjem drugih prava iz radnog odnosa ostvarena nepripadna imovinska korist na štetu društva veća od 140 000 kuna”, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo nije zadovoljno presudom, pa je već uložilo žalbu tražeći da joj se izrekne stroža kazna.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala danica.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 12.05.2021. / danica.hr