Zagrebačka županija nudi 6,5 milijuna kuna potpore poljoprivrednicima

Zagrebačka županija nudi 6,5 milijuna kuna potpore poljoprivrednicima

Zagrebačka županija poziva poljoprivrednike sa svog područja da se jave na 6,5 milijuna kuna vrijedan javni poziv te ostvare bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150.000 kuna.

"Snaga poljoprivrede Zagrebačke županije ogleda se u više od 14.000 registriranih poljoprivrednih gospodarstava po čemu naša županija drži vodeću poziciju u Hrvatskoj. Vodeću poziciju držimo i prema ulaganjima u poljoprivredu koja u zadnjih 15 godina prelaze brojku od 100 milijuna kuna", ističe župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u priopćenju.

Javni poziv je otvoren do 15. studenog ove godine, navodi se u priopćenju Županije.

Kožić kaže i kako je evidentno da će prihodovna strana proračuna Zagrebačke županije biti manja, ali i kako je dužnost županije stati iza svojih poljoprivrednika i gospodarstvenika koji su pogođeni krizom uzrokovanom koronavirusom.

"Poljoprivrednici se već mogu javljati na ovaj natječaj, a nakon donošenja rebalansa proračuna, koji je u pripremi, planiramo osigurati još dodatnih 1,5 milijuna kuna, dakle, ukupno 8 milijuna kuna. Nakon rebalansa i naši poduzetnici mogu računati na bespovratna sredstva koja će ove godine biti rekordna u iznosu od 12 milijuna kuna", najavio je Kožić.

Potpore za 6,5 milijuna kuna vrijedan javni poziv će se dodjeljivati za ulaganja u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poduzetnika u preradi i stavljanju na tržište poljoprivrednih prehrambenih proizvoda u sektoru povrćarstva, cvjećarstva, voćarstva, vinogradarstva i vinarstva te stočarstva i ekološke proizvodnje.

Poljoprivrednik može ostvariti bespovratnu godišnju potporu u iznosu od 150.000 kuna, uz intenzitet potpore od 30 posto do 70 posto prihvatljivih troškova.

Članak u cijelosti pročitajte na portalu novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 24.04.2020. / novac.jutarnji.hr